• 1396/12/21 - 12:00
  • تعداد بازدید: 228
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

نخستین کنفرانس جهانی آنفلوآنزا پرندگان تیرماه برگزار می شود

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های طیور گفت: با توجه به خساراتی که آنفلانزای فوق حاد پرندگان به صنعت وارد کرده سازمان دامپزشکی کشور کشور در نظر دارد در تاریخ 13 و 14 تیر ماه سال 1397 نخستین کنفرانس جهانی آنفلانزای فوق حاد پرندگان را در تهران برگزار کند.

به گزارش روابط عمومی علیرضا اکبرشاهی امروز در نشستی خبری در خصوص کنفرانس جهانی آنفلانزای فوق حاد پرندگان اظهار کرد: در این کنفرانس قرار است با نگاهی فراگیر و عمیق و کاربردی هشدارها و راهکارهای بهینه و موثر را به کمک اساتید و نخبگان فعال در حوزه دامپزشکی و پزشکی در سطح جهانی مطرح کنیم.



وی ادامه داد: به همین منظور مکاتبات لازم با مجامکع بین المللی ،سازمان‌های دامپزشکی تمامی کشور ها،وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی کشور در خصوص این کنفرانس انجام شده است.



مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های طیور در بخش دیگری از صحبت‌های خود با یادآوری اینکه 60 سال از تشکیل صنعت طیور می گذرد، افزود: این صنعت از نظر کمی رشد خوبی داشته به گونه ای که مصرف سرانه گوشت مرغ از 4.5 به 25 کیلوگرم و مصرف سرانه تخم مرغ نیز نسبت به سرانه مصرف جهانی افزایش یافته از چهار کیلوگرم به 11 کیلوگرم رسیده است.



اکبرشاهی با بیان اینکه در حال حاضر 27000 واحد پرورش طیور در کشور وجود دارد که مشغول به فعالیت هستند،عنوان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از 50 درصد واحد‌های تخم‌گذار در کشور به علت های مختلف دچار فرسودگی هستند که بازسازی و بهینه کردن آن‌ها نیازمند تامین تسهیلات است.



وی تاکید کرد: رشد کمی صنعت طیور بسیار مناسب و خوب بوده است اما رشد کیفی چندان مناسبی صورت نپذیرفته است و باید گفت که عوامل متعددی صنعت پرورش طیور را تهدید می‌کند که از جمله این تهدیدات می‌توان به وجود320 پنجره ورود ویروس از طریق پرندگان مهاجر وحشی به کشور و تراکم بالای مزارع پرورشی در برخی استان ها اشاره کرد.



مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های طیور اظهار کرد: در حال حاضر بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به عنوان یک بیماری تهدید کننده صنعت پرورش طیور از یک بعد و تهدید علیه بهداشت عمومی از بعد دیگر سالیان متمادی است که کشورهای مختلف را در جهان درگیر کرده است.



وی با بیان این‌که این بیماری حدود 140 سال است که شناسایی شده و خسارات وارده ناشی از آن به یک دهه اخیر قابل مقایسه با سنوات قبل از آن نیست.

وی با بیان این که طی شش ماهه سال 2017 تاکنون بیش از 60 کشور در اقصی نقاط جهان درگیر این بیماری بوده‌اند، گفت: در حال حاضر این بیماری در کشور‌های همسایه ایران نیز وجود دارد و همان طور که گفته شد این بیماری توسط پرندگان مهاجر وحشی در بین کشورها جابه‌جا می‌شود. لذا خطر بروز و گسترش این بیماری همواره کشورهای مختلف را تهدید می‌کند.



اکبرشاهی تاکید کرد: ایران جزو کشورهایی است که دو مسیر مهاجرت پرندگان از پنج مسیر از کشور ایران عبور می‌کند علاوه بر این ایران در مسیر پروازهای بلند مهاجرت پرندگان است. مسیرهای کوتاه داخل کشوری خطر ورود ویروس به مناطق مرکزی ایران را تهدید می‌کند و از آن جمله می‌توان به تالاب میقان و دریاچه خرم‌آباد اشاره کرد.



مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های طیور تاکید کرد: سازمان دامپزشکی کشور در راستای مصوبات ستاد ملی آنفلوآنزا نسبت به تشکیل ستاد اجرایی آنفلوآنزا اقدام کرده که وظیفه این ستاد پیگیری اجرای شرح وظایف دستگاه‌های مختلف ابلاغی توسط وزیر کشور است.



وی ادامه داد: بازنگری در دستورالعمل‌ها، پیگیری اجرای آمایش صنعت مرغداری از طریق معاونت بهبود تولید دامی وزارتخانه، ساماندهی وضعیت سالم‌سازی کود مرغی با همکاری اتحادیه‌ها و تعاونی‌ها، ساماندهی فعالیت کارگران موقت با همکاری اتحادیه‌ها، ساماندهی وضعیت فعالیت‌های غیرمجاز از طریق دستگاه‌های متولی از جمله کارهایی است که توسط این ستاد به سرعت در حال پیگیری و اجرایی شدن است.



مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های طیور با بیان این‌که بحث ورود ویروس از طریق پرندگان مهاجر به عنوان اولین نقطه ورود ویروس مطرح است، گفت: سازمان دامپزشکی کشور با همکاری سازمان محیط زیست در حال استخراج و شناسایی سایت‌های استقرار پرندگان مهاجر است و پس از شناسایی این سایت‌ها واحد‌های پرورشی شعاع 50 کیلومتری مشخص و در مرحله‌ی اول بحث آموزش مدیریت این واحد‌ها در اولویت بحث نمونه‌برداری و پایش تصادفی در زمان حضور پرندگان ممنوعیت تغییر کاربری یا ایجاد واحد جدید در این شعاع در دستور کار قرار بگیرد.



در ادامه این مراسم گایینی مدیر اجرای کنفرانس و نمایشگاه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان گفت: قرار است که کنفرانسی در سیزدهم و چهاردهم تیرماه سال آینده همزمان با روز بیماری‌های مشترک انسان و دام با نام نخستین کنفرانس جهانی آنفلوآنزای پرندگان برگزار شود.



وی با بیان این‌که قصد داریم از اساتید جهانی برای این مراسم دعوت به عمل بیاوریم، اظهار کرد: همزمان با این رویداد قرار است اولین نمایشگاه تخصصی دارو و مواد بیولوژیک دامپزشکی برگزار شود.



به گفته وی در این همایش 700 نفر از اساتید از سراسر دنیا دعوت شده‌اند و سازمان‌هایی چون OIE و FAO در جریان اجرای این مراسم قرار گرفته‌اند و در مجموع تلاش این است تا آخرین دستاوردها در مورد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را معرفی کنیم تا دانش بومی کشور در این حوزه ارتقاء یابد.



وی ادامه داد: این کنفرانس به همت سازمان دامپزشکی کشور، وزارت بهداشت، سازمان حفاظت محیط زیست، نظام دامپزشکی و توسط شرکت میلاد مبتکر شرق برگزار خواهد شد و داوطلبان می‌توانند خلاصه مقالات خود را تا پانزدهم اردیبهشت ماه به سایت www.iac2018.ir ارسال کنند.






  • گروه خبری:
  • کد خبر : 201628
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه