گفتگوی ویژه خبری با حضور مدیرکل دامپزشکی استان خوزستان
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خوزستان دکتر مصطفی کنارکوهی مدیرکل دامپزشکی خوزستان با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه استانی به تشریح آخرین وضعیت آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور و استان خوزستان پرداخت .

وی با اشاره به اینکه با توجه به اقدامات گسترده پیشگیرانه همکاران دامپزشکی در سطح استان تاکنون گزارش و درگیری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان مشاهده نشده است گفت: اقدامات کنترلی دامپزشکی شامل انجام پایش مستمر و هدفمند در طیور بومی ، صنعتی و حیات وحش ، مراقبت ها و دیده وری فعال و غیر فعال بخصوص در تالاب ها و آبگیرها بصورت مشترک با همکاران حفاظت محیط زیست بصورت روزانه انجام می شود و تا زمانیکه مخاطره بیماری وجود داشته باشد این اقدامات ادامه دارد .
دکتر کنارکوهی در خصوص نحوه نظارت بر جوجه ریزی و کشتار مرغ در کشتارگاههای طیور توضیح داد : با استفاده از سیستم های نرم افزاری و سخت افزاری از همان ابتداء ورود جوجه به مرغداریها همکاران دامپزشکی نسبت به اعمال نظارت و ثبت اطلاعات در سامانه GIS اقدام می نمایند و در طول دوره پرورش و تا زمان رسیدن به کشتارگاه طیور کنترل های لازم صورت می گیرد . در کشتارگاه طیور نیز بازرسان دامپزشکی حضور فعال دارند و بر نحوه کشتار و سلامت گوشت مرغ نظارت بهداشتی انجام می دهند در مرحله نقل و انتقال و در واحدهای عرضه نیز بازرسی و نظارت دامپزشکی اعمال میشود .
وی در پاسخ به سوال ، نحوه واکسیناسیون دامهای استان گفت : با توجه به جمعیت دام سبک و دام سنگین استان و ورود عشایر از سایر استانها به استان خوزستان اجرای عملیات واکسیناسیون در دامها بشکل منظم و جدی و با مراجعه به دامداریها در تمام مناطق از جمله مناطق صعب العبور انجام مشود . بطور متوسط سالیانه سه نوبت سر برای هر دام واکسیناسیون انجام میشود . واکسیناسیون بر علیه بیماریهایی نظیر آبله - تب برفکی – بروسلوز را میتوان نام برد .
مدیرکل دامپزشکی خوزستان افزود:با توجه به جایگاه استان خوزستان در تولید گوشت کشور سلامت و بهداشت دامها و کنترل و پیشگیری از بیماریها در دامها از اهمیت ویژه ای برای دامپزشکی برخوردار است . ایشان در ادامه در خصوص نهاده های دامی بیان کرد که بیش از 90 درصد از نهاده های دامی وارداتی کشور از بندر امام خمنی (ره) استان انجام میشود که نحوه ترخیص آن با ساز و کار مشخص و پس از تائید آزمایشگاهی دامپزشکی صورت می گیرد که یک پروسه تعریف شده و پیچیده ای است که با حساسیت دنبال می شود و با توجه به پیشرفت های آزمایشگاهی اداره کل و تجهیز به وسایل پیشرفته آزمایشات لازم در آزمایشگاه مرجع اداره کل دامپزشکی انجام می گیرد .
در پایان گفتگوی ویژه خبری مدیرکل دامپزشکی استان بعنوان توصیه آخر به شهروندان گفت: به هیچ عنوان از محصولات دامی خارج از شبکه نظارتی دامپزشکی استفاده نکنند و شهروندان به هیچ عنوان از مرغهای زنده ای که بشکل غیر مجاز در معابر عرضه میشوند خریداری نکنند و پرندگان مهاجر حیات وحش چه برای نگهداری و چه بعنوان غذا استفاده نگردد و همواره محصولات خام دامی خود را از مراکزمجاز مورد تائید دامپزشکی تهیه نمایند .
Leave a Comments