• 1399/10/27 - 11:51
  • تعداد بازدید: 2039
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان عنوان نمود:

اولویت دامپزشکی، تامین بهداشت و سلامت حیوانات و فراورده های خام دامی است

نشست تیم بررسی و مطالعات اپیدمیولوژیک و آنالیز خطر بیماری های دامی در محل اداره کل دامپزشکی استان کرمان با حضور مدیر کل دامپزشکی استان کرمان، روسا و کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان کرمان، شبکه های دامپزشکی شهرستان های کرمان، بم، رفسنجان و نماینده تعاونی مرغداران با محوریت بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در محل اداره کل دامپزشکی استان کرمان با رعایت پروتکلهای بهداشتی مقابله با بیماری کرونا از جمله فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان، در ابتدای این نشست گفت: اولویت دامپزشکی، به عنوان متولی بهداشت دام، تامین بهداشت و سلامت حیوانات و فراورده های خام دامی است و همکاری با سایر ارگان ها در خصوص تخلفات مربوط به خوراک دام و طیور، دام قاچاق و ... نباید به این وظیفه اصلی ضربه بزند.

این مقام مسئول بیان داشت: برنامه های مدیریت بیماری ها باید توجیه هزینه فایده داشته باشند و علاوه بر موثر بودن بر کنترل بیماری، هزینه معقولی متناسب با خطر برآورد شده داشته باشد که این موضوع وابسته به شناخت دقیق بیماری ها و زنجیره های ارزش محلی و آنالیز خطر دارد.

دکتر رشیدی گفت: با توجه به خصوصیات بیماری آنفلوانزای فوق حاد، مراقبت این بیماری، تشخیص و واکنش سریع از مهمترین اقدامات کنترلی دامپزشکی است.

این مقام مسئول خواستار تشکیل تیم های واکنش سریع آنفلوانزای فوق حاد گردید و بیان کرد: پیگیری و ادامه رصد و پایش آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در دستور کار این اداره کل می باشد.

وی به اهمیت شناخت زنجیره های ارزش و ارزیابی خطر در زنجیره های ارزش  پرداخت و گفت: برای آنالیز درست خطر، نیاز است که درک درستی از زنجیره ارزش وجود داشته باشد و همه واقعیات موجود در زنجیره مورد توجه قرار گیرد.

وی گفت: تعارضات قانونی، واسطه های غیر رسمی، جابجایی های دام، کشتارهای غیرمجاز، کمبود دان، زنجیره های غیررسمی تامین نهاده ها و ... واقعیات زنجیره های ارزش هستند و نباید در برنامه های مدیریت بیماری ها نادیده گرفته شوند.

دکتر رشیدی با اعلام این مطلب که با محدود کردن جلسات منحصرا به تولید کنندگان، بخش مهمی از اطلاعات را از دست خواهیم داد، گفت: مشارکت همه دست اندرکاران تولید و پرورش حوزه دام و طیور آبزیان در شناخت زنجیره های ارزش و ارتباطات آنها اهمیت زیادی دارد.

وی در این رابطه افزود: همه افراد و گروه های مرتبط با این موضوع، افراد و گروه های رسمی و غیر رسمی، تولید کننده، دلال، بخش خصوصی و دولتی دامپزشکی، توزیع کننده دان و ... باید مشارکت داشته باشند و اطلاعات از آنها گرفته شود و آگاهی های لازم به آنها داده شود.

دکتر رشیدی گفت: برخوردهایی که منجر به پنهان کردن اطلاعات از سوی این افراد شود در نهایت باعث انتشار بیماری خواهد شد.

در ادامه دکتر سعیده رزبان مسئول امور پژوهشی و دبیر تیم بررسی و مطالعات اپیدمیولوژیک بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، زنجیره های ارزش و اهمیت آنها در آنالیز خطر، نقش ذینفعان در مدیریت بیماری ها، اصول کنترل بیماری ها، شناسایی مخاطره ها و آنالیز خطر( مدیریت خطر آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از رهیافت زنجیره ارزش) را بطور تفصیلی ارائه نمود و گفت: کارگاه های آنالیز خطر با موضوعات مختلف مربوط به زنجیره های ارزش در هفته های اتی با رعایت پروتکلهای بهداشتی مقابله با بیماری کرونا برگزار خواهد شد.



  • گروه خبری: اخبار استان
  • کد خبر : 259181
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه