تلفن: 021-88953400-3
ایمیل: info@ivo.ir
کد پستی: 1431684965
  • 1399/09/24 - 09:13
  • تعداد بازدید: 2017
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد:

'الزام نگهداری و عرضه تخم مرغ شناسنامه دار بسته بندی در شرایط یخچالی از اول بهمن ماه 1399'

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر سامد برومندفر مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور، اطلاعیه بهداشتی مشترک بین سازمان دامپزشکی کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را در خصوص 'الزام کلیه مراکز عرضه و فروشگاههای مواد غذایی به نگهداری و عرضه تخم مرغ شناسنامه دار بسته بندی در شرایط یخچالی از اول بهمن ماه 1399' به ادارات کل دامپزشکی استانها و تشکل ها و انجمن های صنفی مرتبط ابلاغ کرد.

در متن این اطلاعیه که در تاریخ 18 آذر 1399 به امضاء معاونین بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسیده، خطاب به کلیه فروشگاههای عرضه کننده تخم مرغ آمده است:

از آنجاکه به استناد سند 'برنامه ملی ارتقاء کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخم مرغ' و اطلاع رسانی متعدد بویژه از طریق صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، مقرر است طیق زمانبندی مشخص شده از عرضه تخم مرغ غیر بسته بندی و خارج از یخچال خودداری شود. لذا اعلام می دارد آن فروشگاه موظف است حداکثر از اول بهمن ماه 1399 صرفا' نسبت به عرضه تخم مرغ شناسنامه دار بسته بندی شده و در داخل یخچال برنامه ریزی و اقدام نمایند. بدیهی است هرگونه تخطی از این اطلاعیه، مصداق تخلف بهداشتی منظور شده و طبق مقررات جاری کشور برخورد قانونی لازم صورت خواهد پذیرفت.

دکتر برومندفر در ادامه می افزاید:

تخم مرغ و تخم سایر ماکیان، از منابع غذایی پروتئینی با ارزش در سبد كالایی مصرف كنندگان و سفره مردم است. اما عدم رعایت اصول بهداشتی در فرآیند تولید، فرآوری، توزیع، نگهداری، عرضه و مصرف این منبع مهم پروتئین حیوانی، ضمن ایجاد فساد، تباه شدن و خروج مقادیر قابل توجهی از آن از چرخه مصرف، باعث بروز بیماری­ها و مسمومیت­های با منشاء غذایی در مصرف کنندگان شده و هزینه های سنگین اقتصادی و بهداشتی بر کشور و مردم تحمیل می­کند. وی می افزاید، شناسنامه دار کردن و بسته بندی تخم ماکیان و رعایت زنجیره سرد از مرحله تولید تا عرضه به مصرف کنندگان، جایگاه ویژه ای در حفظ سلامت، کیفیت خوراکی، بهداشتی و عمر ماندگاری تخم ماکیان در مدت نگهداری، حمل و نقل و عرضه دارد. از طرفی، بهبود کیفیت و تضمین سلامت محصولات، شناسنامه دار بودن، بسته بندی، درجه بندی، عرضه مناسب و به موقع محصول و ... از جمله عواملی هستند كه در توسعه تولید با کیفیت و صادرات، جلب رضایت مصر ف كنندگان و حفظ حقوق تولید کنندگان و شهروندان نقش مهمی دارد.

دکتر برومندفر همچنین گفت: تامین و تضمین فرآورده های خام دامی منجمله تخم مرغ از مزرعه تا سفره، از وظایف مهم حاکمیتی سازمان دامپزشکی کشور است که در این راستا و در یک فرآیند همکاری مشترک بین بخشی دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور با مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تشکل های صنفی مرتبط، سند 'برنامه ملی ارتقاء کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخم مرغ' در قالب فازهای اجرائی برنامه مذکور، در سال گذشته تدوین و از بهمن ماه 1398 به ادارات کل دامپزشکی استانها، دانشگاههای علوم پزشکی کشور، تشکل ها و انجمن ها و صنوف مربوطه ابلاغ گردید. صدور این ابلاغیه در قالب اطلاعیه مشترک بین سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت نیز در راستای عملیاتی کردن یکی دیگر از فازهای اجرایی این برنامه ملی در کشور است که کلیه مراکز و فروشگاههای عرضه کننده تخم مرغ، ملزم به برنامه ریزی و اقدام به نگهداری و عرضه یخچالی تخم مرغ شناسنامه دار بسته بندی شده از اول بهمن ماه 1399 هستند و در صورت عدم رعایت و تخطی از مفاد این اطلاعیه، بعنوان تخلف بهداشتی محسوب شده و طبق مقررات با متخلفین برخورد قانونی خواهد شد.

  • گروه خبری: دفتر نظارت بر بهداشت عمومي و مواد غذايي,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 258335
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه