• 1398/04/30 - 10:58
  • تعداد بازدید: 707
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان یزد گفت:

با رعایت نکات بهداشتی درتهیه و مصرف لبنیات خود را درمقابل بیماری تب مالت ایمن نمایید

بروسلوز یا تب مالت یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که توسط باکتری‌هایی به نام بروسلا ایجاد می شود. این باکتری ها در بدن دام‌های اهلی به ویژه گوسفند، بز وگاو باعث سقط جنین ، ورم پستان و عوارض متعدد دیگر در دام های ماده و عقیمی در دام‌های نر شده، و همه ساله خسارت بسیار سنگینی را به صنعت دامپروری وارد می کند و در انسان با علائمی همچون: تب مواج، سردرد، تعریق شدید، درد مفاصل و کمر، بی‌اشتهایی، احساس خستگی مفرط و افسردگی خود را نشان می‌دهد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد: معاون سلامت این اداره کل با اشاره به اینکه باکتری بیماری تب مالت از طریق گاو، گوسفند ، بز یا سایر حیوانات آلوده به میکروب بروسلا، به انسان منتقل می‌شود؛ نوعی از این باکتری که منصوب به گونه بز می‌باشد را عامل بیشترین و سخت ترین موارد بروز تب مالت در انسان دانست و افزود: این باکتری بیشتر از انواع دیگر به بیماری انسان منجر می شود. لذا شهروندان به منظور حفظ سلامت خود از خوردن شیرهای نجوشیده و غیربهداشتی، سرشیر، خامه و بستنی تهیه شده از شیری که حرارت کافی ندیده باشد ( غیر پاستوریزه ) و همچنین از خوردن پنیری که به طور غیر بهداشتی از شیر آلوده تهیه شده است و بدون طی کردن مرحله گذاردن حداقل دو ماه در آب نمک مصرف می شود و متاسفانه در فصول بهار و تابستان تحت عنوان محصولات لبنی محلی گوسفند بز عرضه می‌شود، پرهیز نمایند.

محمدرضا متوسل الحسینی راه ‌های انتقال این بیماری را استفاده از شیر و لبنیات غیر پاستوریزه، تنفس هوای آلوده آغل، از راه پوست زخمی و مخاط هنگام شیردوشی و ذبح دام و مصرف گوشت نیم پز دام‌ برشمرد و استفاده از دستکش و پوشاندن بینی و دهان با ماسک هنگام کار در آغل و واکسینه نمودن حیوانات اهلی را درجهت پیشگیری از ابتلا بسیار مهم ارزیابی کرد.

متوسل الحسینی  اظهار داشت : عدم رعایت موازین بهداشتی در نگهداری، جابجایی و حمل و نقل غیرمجاز دام‌ و نقصان در پوشش کامل واکسیناسیون دام‌های واحد پرورش از عوامل شیوع بروسلوز است و دامداران می توانند با واکسیناسیون به موقع دام‌ها، ایجاد محل زندگی بهداشتی و سالم برای حیوانات، ساختن محل قرنطینه دام های تازه خریداری شده یا آبستن تا بعد از زایمان، ضدعفونی کردن محل زایمان دام بعد از فرایند زایش، جلوگیری از چرای دام در مراتعی که قبلأ توسط دام های آلوده و دارای سابقه سقط جنین آلوده شده ، دفن بهداشتی جفت و جنین‌های سقطی و پیشگیری از دسترسی حیوانات به آنها، در پیشگیری از بروز بروسلوز نقش كلیدی داشته باشند.

  • گروه خبری: اخبار استان
  • کد خبر : 134939
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه