• 1398/09/05 - 16:26
  • تعداد بازدید: 803
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست:

قدرت سازمان دامپزشکی باید فراتر از تشکیلات اداری جهاد کشاورزی دیده شود

معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به این که قدرت سازمان دامپزشکی باید فراتر از تشکیلات اداری وزارت جهاد کشاورزی دیده شود، گفت: امروز بسیاری از بیماری‌هایی که منجر به قتل‌عام حیوانات در مناطق حفاظت شده حیات وحش می‌شود ناشی از بیماری‌هایی است که از حیات اهل گرفته می‌شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر «عیسی کلانتری» معاون رئیس جمهوری و رییس سازمان حفاظت از محیط زیست در آیین افتتاح نخستین کنگره ملی حفاظت و بیماری‌های حیات وحش که در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، اظهار کرد: در دامپزشکی همچون حوزه طب انسانی که میانگین عمر انسانها 20 سال افزایش داشته است به مفهوم دام‌های اهلی روند خوبی داشتیم، ولی همچنان نیازمند فعالیت‌های بیشتری در حیات وحش هستیم و این‌طور به نظر می‌رسد که این حوزه به حال خود رها شده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه ما در سازمان محیط زیست وظایفمان این بوده که جنازه حیواناتی را که بر اثر بیماری فوت شده‌اند جمع‌آوری کنیم، گفت: این موضوع نقطه ضعف بزرگی است که مربوط به حوزه دامپزشکی است، چون ما قرار نیست سازمان دامپزشکی خاص حیات دامهای اهلی و حیات وحش به‌صورت جداگانه داشته باشیم.

کلانتری تصریح کرد: امروز ساختار تشکیلاتی سازمان دامپزشکی که مسئولیت بیماری‌های غیرانسانی و بخشی از بیماری‌های انسانی را دارد باید تقویت شود و بنده این موضوع را روز قبل از این کنگره در دیدار با دکتر کشاورز سرپرست کنونی وزارت جهاد کشاورزی از وی نیز خواسته‌ام.

وی با اشاره به این که قدرت سازمان دامپزشکی باید فراتر از تشکیلات اداری وزارت جهاد کشاورزی دیده شود، گفت: امروز بسیاری از بیماری‌هایی که منجر به قتل‌عام حیوانات در مناطق حفاظت شده حیات وحش می‌شود ناشی از بیماری‌هایی است که از حیات اهل گرفته می‌شود.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: ما در حوزه بیماری‌های حیات وحش، سرباز سازمان دامپزشکی هستیم و در این راستا مسئولیت اصلی سازمان دامپزشکی و فعالیت‌های آنها در این حوزه باید بیش از گذشته تقویت شود؛ امکانات این سازمان با در نظر گرفتن شرح وظایف گسترده آنها توسعه نیافته و باید همچون وزارت بهداشت بخش خصوصی در آن تقویت شود تا نتایج مطلوبی در این حوزه نیز حاصل شود.

کلانتری ضمن اشاره به اهمیت موضوع حیات وحش به‌عنوان یکی از مهمترین شرح وظایف سازمان محیط زیست گفت: این سازمان در راستای حفظ حقوق نسل‌های بعدی در سال‌های آینده وظیفه حفظ منابع ژنتیکی را برعهده دارد.

وی اظهار کرد: ۱۸ میلیون هکتار مناطق حفاظت شده به‌منظور حفظ منابع ژنتیکی برای نسل‌های آینده وجود دارد که این موضوع بخشی از اصول توسعه پایدار محسوب می‌شود.

رییس سازمان محیط زیست عنوان کرد: برای دامپزشکی، مرز شهرستان و استان وجود ندارد زیرا زمانی که با قتل عام حیات وحش به علت بیماری مواجه می‌شویم تمام استان‌ها تحت تاثیر هستند. با توجه به اهمیت موضوع پرندگان مهاجر در کشور، باید توجه به بیماری‌های حیات وحش بیشتر باشد. در سازمان محیط زیست تعداد کمی دامپزشک فعال است که همه همکار سازمان هستند هرچند وظیفه دامپزشکی است و باید بیش از پیش تقویت شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیس اذعان کرد: بار دیگر تأکید می‌کنم، سازمان حفاظت محیط زیست به‌عنوان زیرشاخه تشکیلات سازمان دامپزشکی است و امید آن می‌رود پاسدار خوبی برای سال‌های آینده در این عرصه باشیم.

معاون رییس جمهوری تاکید کرد: من نه متخصص دامپزشکی و نه متخصص حیات وحش هستم، اما همیشه از آنها حمایت می‌کنم.

  • گروه خبری: اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 246286
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه