• 1396/09/11 - 12:00
  • تعداد بازدید: 301
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
نکات مهم در زمستان گذرانی زنبور عسل

استرس یکی از عوامل بروز بیماری در زنبور عسل

مسئول واحد زنبور عسل دامپزشکی خراسان جنوبی یکی از مهمترین عوامل بروز بیماری را در در کلنی های زنبور عسل در فصل زمستان را استرس های دمایی دانست.



به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی، دکتر « محمد شفائی » گفت: با توجه به اینکه استرس یکی از مهمترین عوامل در بروز بیماری ها می باشد تغییرات دمایی نیز یکی از عوامل استرس زا بر روی زنبور عسل بوده و با شروع فصل سرما رعایت یک سری از نکات کمک مهمی جهت پیشگیری از بروز بیماریها در کلنی زبور عسل می کند.


وی افزود: اولین اصل استفاده از کندوی سالم و محل مناسب جهت قرار دادن کندوها است کندوی سالم کندویی است که در آن هیچ گونه سوراخ یا درزی وجود نداشته باشد ، تخته کف و درب اصلی کندو یک تکه باشد.


 مسئول واحد زنبور عسل دامپزشکی خراسان جنوبی عنوان کرد: سعی شود برای زمستان گذرانی زنبوران عسل منطقه ای معتدل و نه چندان سرد انتخاب شود و کندوها در مسیر وزش باد ، در مسیر سیلاب و محل هایی که آب جمع می گردد و احتمال یخ زدگی وجود دارد قرار نگیرد.


« شفائی » ادامه داد: کندو باید حداقل 15 تا 20 سانتی متر از زمین فاصله داشته باشد تا رطوبت را از زمین نگیرد و همچنین با آمدن برف ، دریچه ی پرواز بسته نشود . برای جلوگیری از ورود آب باران به داخل کندو ، کندو باید کمی به سمت جلو مایل باشد، پوشش درب ورودی زنبوران به کندو را تا حدی که یک زنبور بتواند از آن عبور نماید بسته و سایر درزهای کندو را با بتونه یا گل بپوشانند.


وی دومین گام برای  زمستان گذرانی تمییز کردن کندوها دانست و گفت: کندوی مورد نظر باید عاری از هر گونه موم ، بره موم مانده از سال گذشته ، لاشه زنبوران مرده و هر گونه ماده دیگر شود.  تمامی قاب هایی که فاقد جمعیت و نوزاد می باشند باید از داخل کندو برداشته شود . قابهایی که مقدار کمی عسل دارند نیز برداشته شود. تمام قابها را به یک سمت کندو فشرده و کنار قاب آخری تخته ای سه لایه به صورت عمودی باید قرار گیرد و پارچه ای ضخیم مثل پارچه برزنت روی قاب ها و تخته سه لایه کشیده شود.


مسئول واحد زنبور عسل دامپزشکی خراسان جنوبی خاطرنشان ساخت: گام مهم بعدی  وجود مقدار کافی ذخیره غذایی در کندو است که بایستی بصورت قاب و پولک سربسته باشد قرار دادن مقدار بیشتری عسل درون کندو نه تنها هیچ مشکلی ایجاد نمی نماید بلکه در شروع فعالیت زنبوران عسل در سال آینده به رشد کلنی بسیار کمک می نماید اما قرار دادن مقدار کمی عسل درون کندو عراقب جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت.


« شفائی » بر مراقبت آفات خارجی کلنی های زنبورعسل تاکید کرد و گفت:  بعنوان مثال موشها دوست دارند از محیط مناسب و مطبوع  داخل کندو جهت لانه گزینی و زمستان گذرانی استفاده کنند، که این امر می تواند برای جمعیت کندو استرس زا باشد.

  • گروه خبری:
  • کد خبر : 199998
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه